Equestro Paardensport en -liefhebberij... Sun, 02 Feb 2014 19:41:25 +0000 en hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.2.1 CSI2* Lier: Pieter Devos klopt Kevin Staut in Grote Prijs/2014/02/csi2-lier-pieter-devos-klopt-kevin-staut-in-grote-prijs/ /2014/02/csi2-lier-pieter-devos-klopt-kevin-staut-in-grote-prijs/#comments Sat, 01 Feb 2014 18:21:59 +0000 Laurens Van den Wijngaert /?p=41113 van der Vleuten wint kleine G.P.

Eerder verschenen: van der Vleuten 2de, Spits 3de in 2de GP qualifier (31 januari)

Van de ruim 60 starters in de 1m45 hoge Grote Prijs op het tweesterrenconcours in het Belgische Lier wisten 17 combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Slechts zes onder hen hielden ook in die jump-off de nul op het scorebord. De snelste onder hen was met een kleine twee seconden voorsprong de Belg Pieter Devos die aan boord van de twaalfjarige BWP-ruin Couscous van Orti (Nabab de Reve) de Franse topruiter Kevin Staut en diens in 2006 geboren Selle Français-merrie Sunday Top (Crown Z) naar de tweede plaats verwees. Derde werd de Belg Christophe Vanderhasselt in het zadel van Pin Up d’Hammer, hun elfjarige Selle Français-merrie uit Adelfos.

Volledige uitslag 1m45: klik hier.

In de vijf centimeters lager geplaatste kleine Grote Prijs moesten twee Belgen de duimen leggen voor Maikel van der Vleuten. Gezeten op de acht lentes tellende BWP-ruin Gantico was de Nederlander evenwel slechts een zuchtje van een honderdste van een seconde sneller dan de verdienstelijk springende Dirk Demeersman en de eveneens achtjarige sBs-merrie Artemise du Houssoit (Sherman Sitte), gevolgd door Niels Bruynseels met Fidalgo van het Leliehof (Nonstop).

Volledige uitslag 1m40: klik hier.

Noteren we verder nog dat ook op deze laatste springdag van het concours de in Lier doorgaans sterk springende Jeroen Appelen opnieuw een overwinning meepikte. Ditmaal aan boord van Andretti Z (Andiamo) was de Belg sneller dan Evie Buller en Jos Verlooy.

Volledige uitslag 1m30: klik hier.

.

Bron Equestro.be

]]>
/2014/02/csi2-lier-pieter-devos-klopt-kevin-staut-in-grote-prijs/feed/ 1
CSI2* Lier: van der Vleuten 2de, Spits 3de in 2de GP qualifier/2014/01/csi2-lier-van-der-vleuten-2de-spits-3de-in-2de-gp-qualifier/ /2014/01/csi2-lier-van-der-vleuten-2de-spits-3de-in-2de-gp-qualifier/#comments Fri, 31 Jan 2014 18:55:51 +0000 Laurens Van den Wijngaert /?p=41091 Eerder verschenen: Winst voor Jeroen Appelen (30 januari)

Terwijl ze gisteren in de eerste qualifier op het Belgische internationale tweesterrentornooi nog genoegen moesten nemen met de zesde stek, deden de Nederlander Maikel van der Vleuten en de tien jaar jonge KWPN-hengst VDL Groep Zimba (Mermus R) het vandaag in de tweede 1m40 hoge kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs stukken beter.

Het duo moest enkel de Fransman Gregory Cottard aan boord van de elf lentes tellende Selle Français-merrie Pepyt Des Elfs (Landstrum) voor laten gaan. Verdienstelijk derde werd de Belg Patrik Spits die tezamen met de in 2004 geboren BWP-merrie Uletta van de Dwerse Hagen (Cento Lano) de Oranje amazone Lisa Nooren en Flying Saucer das Umbaranas (Indoctro) naar de vierde trede verwees.

Volledige uitslag 1m40: klik hier.

Verder trok in de 1m35-proef de Nederlander Harrie Smolders met Okidoki Van ‘t Gelutt Z (Omar) aan het langste eind en zegevierde diens landgenoot Piet Raijmakers junior met Van Schijndel’s Chanelly (Contender) in de 1m30-proef.

Volledige uitslag 1m35: klik hier.
Volledige uitslag 1m30: klik hier.

.

Bron Equestro.be

]]>
/2014/01/csi2-lier-van-der-vleuten-2de-spits-3de-in-2de-gp-qualifier/feed/ 0
CSI2* Lier: Winst voor Jeroen Appelen/2014/01/csi2-lier-winst-voor-jeroen-appelen/ /2014/01/csi2-lier-winst-voor-jeroen-appelen/#comments Thu, 30 Jan 2014 19:30:21 +0000 Laurens Van den Wijngaert /?p=41064 Op de eerste internationale wedstrijddag van het tweesterrenconcours te Lier, schoot Jeroen Appelen de hoofdvogel af in de 1m40 hoge ‘GP qualifier’.

In het zadel van de tien lentes tellende BWP-merrie Enjoy (Clinton) bleef de Belg over beide fasen de Mexicaan Ernesto Canseco met Zippo (Indoctro) en zijn landgenoot Dirk Demeersman met Diamond’s Billy (Diamant de Semilly) voor.

Beste Nederlander was Maikel van der Vleuten. Met de in 2004 uit Mermus R gefokte KWPN-hengst VDL Groep Zimba finishte hij als zesde.

Volledige uitslag 1m40: klik hier.

Noteren we verder nog overwinningen van de Belgen Christophe Vanderhasselt met Fenom van Klapscheut (Querlybet Hero) in de 1m35-rubriek en Steve Auwers met Valentijn (Namelus R) in de 1m30-omloop.

Volledige uitslag 1m35: klik hier.
Volledige uitslag 1m30: klik hier.

.

Bron Equestro.be

]]>
/2014/01/csi2-lier-winst-voor-jeroen-appelen/feed/ 0
CSI3* Vilach (Treffen): Vrieling & van der Schans starten goed/2014/01/csi3-vilach-treffen-vrieling-van-der-schans-starten-goed/ /2014/01/csi3-vilach-treffen-vrieling-van-der-schans-starten-goed/#comments Thu, 30 Jan 2014 16:47:04 +0000 Laurens Van den Wijngaert /?p=41101 Op het Oostenrijks piekfijn verzorgd drie sterren tellend internationaal springconcours te Vilach (Treffen) van wapenfabrikant en hippisch mecenas Glock hebben twee Nederlanders hun start alvast niet gemist.

In de hoofdrubriek (1m40 van deze eerste wedstrijddag wisten Jur Vrieling en Wout-Jan van der Schans in het zadel van respectievelijk Flash Dance van Kalevallei (Kashmir van Schuttershof) en Sacramento (Leendert) de derde en vierde stek in te palmen. Winst bleek evenwel weggelegd voor de Zwitser Werner Muff die tezamen met de twaalf jaartjes tellende Selle Français-ruin Osiris du Goyen (Le Tot de Semilly) het nakijken gaf aan de Ier Bertram Allen aan boord van Zenzation, de KWPN-merrie uit Solitair met tien jaar op de teller.

De Belgen Judy-Ann Melchior en Jos Lansink konden geen rol van betekenis opeisen.

Volledige uitslag 1m40: klik hier.

In de 1m30-proef voor jonge paarden was het wel raak voor Vrieling. Met onder hem Correndo, de zevenjarige Holsteiner-hengst uit Corrado I, sleepte hij de overwinning in de wacht. Met 1 strafpunt voor tijdsoverschrijding finishte de Belg Jos Lansink aan boord van Aganix du Seigneur (Ogano Sitte) als elfde.

Volledige uitslag 1m30: klik hier.

.

Bron Equestro.be Foto GHPC Michael Rzepa

]]>
/2014/01/csi3-vilach-treffen-vrieling-van-der-schans-starten-goed/feed/ 0
Leerzame trainingsdag voor ponyruiters op KNHS-centrum/2014/01/leerzame-trainingsdag-voor-ponyruiters-op-knhs-centrum/ /2014/01/leerzame-trainingsdag-voor-ponyruiters-op-knhs-centrum/#comments Thu, 30 Jan 2014 09:56:44 +0000 Laurens Van den Wijngaert /?p=40990 De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) organiseert op woensdag 19 februari een leerzame dag voor ponyruiters, zo luidt het. Je kunt een workshop “Mentale training” volgen van sportpsychologe Sanne Beijerman. Of je zet er de puntjes op de i tijdens de proefgerichte training van nationaal dressuurjurylid Monique Peutz. “Maar je kunt ook lekker genieten op het mooie terrein van het KNHS-centrum tijdens een eventingles”, aldus de organisatie.

Mentale training
“Ben je snel afgeleid of ben je te geconcentreerd? Heb je last van zenuwen voor of tijdens de wedstrijd? Loopt je pony thuis veel fijner dan op de wedstrijd? En wil je toch graag goed presteren? Dan is deze workshop iets voor jou!” Het is best moeilijk voor jonge ruiters en amazones om optimaal te presteren op een wedstrijd, geeft de KNHS ruiterlijk toe.

“Vaak zorgen spanning of andere omstandigheden ervoor dat het net niet zo goed lukt als thuis”. Wel nu, dressuuramazone, instructrice en sportpsychologe Sanne Beijerman verzorgt op woensdagmiddag 19 februari speciaal voor ponyruiters dan ook een workshop mentale training. In deze interactieve workshop gaat Sanne Beijerman aan het werk met mentale thema’s: spanning, presteren met een pony, doelen stellen, aandacht en concentratie bewaren. Door middel van oefeningen en een spelelement worden ook de wat jongere deelnemers actief in de workshop betrokken.

De kosten voor de workshop bedragen € 15,- per persoon en is toegankelijk voor ponyruiters en hun ouders.

Proefgerichte training
“Ben je een fanatieke ruiter die graag beter wil presteren in de dressuurring? Geef je dan snel op voor de proefgerichte training. Nationaal jurylid Monique Peutz wil je graag helpen!” Iedere combinatie rijdt een proef die opgenomen wordt door je eigen begeleider. Tijdens de proef zal de jury de op- en aanmerkingen inspreken en na afloop van de proef kan gewerkt worden aan de verbeteringspunten. De training duurt 20 minuten en is erg leerzaam voor ponyruiters die graag goed willen presteren in de dressuurring. De kosten bedragen € 20,- per combinatie.

Eventingtraining
Op het KNHS-centrum ligt een mooi aangelegd eventingterrein met diverse vaste hindernissen. Je kunt oefenen op de steeplebaan, mooie waterpartij, leuke brug, diverse heggen, een wal en piano. Nieuw dit jaar zijn de flexibele hindernissen van 90 en 70 cm. die op verschillende plaatsen in het terrein geplaatst kunnen worden. Door de flexibele hindernissen kunnen alle ponyruiters deelnemen aan deze leuke les.

De eventingtraining wordt gegeven door Marijke de Geus en Ronald Koopman. De training duurt een uur en de groepen bestaan uit maximaal 5 combinaties. Ruiters moeten een correct trainingstenue, bodyprotector en een veiligheidshelm te dragen. De kosten bedragen € 10,- per combinatie.

Wil jij er op 19 februari bij zijn? Meld je dan snel aan via de website! Klik hier om je aan te melden en via iDEAL te betalen. Heb je nog vragen? Mail dan naar accommodaties@knhs.nl.

.

Bron KNHS

]]>
/2014/01/leerzame-trainingsdag-voor-ponyruiters-op-knhs-centrum/feed/ 0
KWPN veilt online jonge sportpaarden/2014/01/kwpn-veilt-online-jonge-sportpaarden/ /2014/01/kwpn-veilt-online-jonge-sportpaarden/#comments Thu, 30 Jan 2014 06:45:13 +0000 Laurens Van den Wijngaert /?p=40982 Aanstaande maandag 3 februari om 8u.30 start de KWPN Online Veiling. In totaal zijn twaalf vier- en vijfjarige spring- en dressuurpaarden geselecteerd. Vanaf maandag is het mogelijk om via de website  www.kwpnonlinesales.com  uw bod uit te brengen. De veiling sluit donderdag 13 februari om 18u.. Aanstaande zaterdag 1 februari is de eerste gelegenheid om de veilingpaarden uit te proberen op het KWPN-centrum in Ermelo, zo meldt het stamboek.

De veilingpaarden zijn geselecteerd door Gertjan van Olst, Henk Hammers, Nol Gerritsen, Teus van den Brink en John Steeghs. Wilt u de kwaliteiten van de rijpaarden zelf aanschouwen? Op zaterdag 1 februari, dinsdag 4 februari, dinsdag 11 februari en woensdag 12 februari bestaat de mogelijkheid om de paarden uit te proberen op het KWPN-centrum.

U kunt een afspraak maken via Karin Karlas, e-mail:karlas@kwpn.nl, telefoon: 0341-255 567 of via Henk Hammers telefoon: 06-53459700. Kijk voor foto’s, video’s en meer informatie over de veiling en de geselecteerde paarden op: www.kwpnonlinesales.com.

.

Bron & foto KWPN

]]>
/2014/01/kwpn-veilt-online-jonge-sportpaarden/feed/ 0
Opnieuw een Belgisch kampioenschap mennen in 2014/2014/01/opnieuw-een-belgisch-kampioenschap-mennen-in-2014/ /2014/01/opnieuw-een-belgisch-kampioenschap-mennen-in-2014/#comments Wed, 29 Jan 2014 08:34:37 +0000 Laurens Van den Wijngaert /?p=41008 Goed nieuws voor de Belgische mensport, dixit de Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie (KBRSF). Want terwijl vorig jaar de organisator in Elsegem na toewijzing op de kalendervergadering uiteindelijk dan toch niet het Belgisch kampioenschap wou organiseren en de kampioenstitel noodgedwongen werd toegekend op basis van een regelmatigheidscriterium, vindt dit jaar opnieuw een B.K. plaats.

Mark Wentein, voorzitter van de Vlaamse Liga Paardensport, had eind vorig jaar een gesprek met Wim Heylen, de voorzitter van de Kempische Marathon Menners. Zij organiseerden met succes het laatste echte Belgisch kampioenschap in Booischot, in 2012. Na intense onderhandelingen, zo beweert de KBRSF, kon een compromis gevonden worden en gaf Wim Heylen zijn ja-woord om opnieuw een nationaal kampioenschap te organiseren.

Gezien het Belgisch kampioenschap over drie wedstrijddagen verloopt met ruim 100 deelnemers voor dressuur, marathon en kegelrijden, opteerde de club om dit te organiseren tijdens het weekend van 15 augustus. Die datum was evenwel in een eerdere kalendervergadering toegewezen aan Bornem (Schelderuiters) voor een CAN. Na besprekingen tussen beide clubs en de VLP, bleef Bornem bij zijn gekozen datum. “Na wijs beraad beslisten de KMM (Kempische Marathonmenners) om het kampioenschap dan maar te organiseren op een vrije kalenderdatum: de week voor CAN Bornem op 8-9-10 augustus 2014″, dixit KBRSF.

Dit jaar belooft een goed wedstrijdjaar te worden, zo stelt men. “Tal van andere organisatoren hebben ook een nieuwe wedstrijd op de nationale kalender gezet. Het aantal wedstrijden stijgt en voor het eerst sedert jaren, zal in België ook een internationale menwedstrijd doorgaan, met name in Gesves”.

.

Bron KBRSF, tekstbewerking Equestro.be

]]>
/2014/01/opnieuw-een-belgisch-kampioenschap-mennen-in-2014/feed/ 0
Nederlandse topcoaches ronden opleiding af/2014/01/nederlandse-topcoaches-ronden-opleiding-af/ /2014/01/nederlandse-topcoaches-ronden-opleiding-af/#comments Tue, 28 Jan 2014 08:51:23 +0000 Laurens Van den Wijngaert /?p=40986 Pilot-project opleidingen voor coach succesvol afgerond

ORUN-voorzitter Jaap Werners reikte vanavond 37 diploma’s uit aan trainers en coaches die met succes het pilot-project niveau 5 en 6 opleiding hebben afgerond. Deze opleiding leidt op tot coach en is vorig jaar gestart voor de leden van het KNHS Trainersplatform, waaronder bondscoaches en Olympische sporters. De feestelijke avond werd opgeluisterd door een inleiding van judo-topcoach Cor van der Geest.

Tijdens de opleiding hebben verschillende experts uit de paardensport en uit andere sporten zoals Max Caldas (hockey), Joop Alberda en Francesco Wessels hun ervaringen en inzichten met onze cursisten gedeeld. In de opleiding werd aandacht besteed aan didactiek, technische kennis, werken met een begeleidingsteam, coachen op wedstijden, lange termijn planning, menstype en leerstijlen. Wat het werken met competenties betekent en wat er van de deelnemers verwacht wordt kwam ook aan de orde. In de portfolio’s, die onderdeel uitmaakten van de opleiding, moesten de gediplomeerden aantonen dat zij coach zijn. Dat zij zichzelf in kunnen zetten als instrument om de sporter te laten excelleren.

Anky van Grunsven, Coby van Baalen, Sjef Janssen, Tineke Bartels-de Vries, Rob Ehrens en Martin Lips ontvingen het diploma niveau 6 opleiding. Alle zes hebben met succes Olympiërs getraind of hebben al het Mastercoach diploma van NOC*NSF in hun bezit.

De niveau 5 coach opleiding is een uitbreiding van het opleidingstraject bij de paardensportbond. Het was een geslaagd verkort pilot traject voor de leden van het KNHS Trainersplatform. Hiermee krijgt het opleidingstraject van de KNHS een uitbreiding van gekwalificeerde coaches. Een vervolg op de opleidingen niveau 2 (aspirant-instructeur), niveau 3 (instructeur), niveau 4 (trainer), niveau 5 (coach) en passend in het kader van het KNHS opleidingen beleid. De KNHS heeft decennia lang tot en met niveau 4 opgeleid. Met deze uitbreiding wil de KNHS bereiken dat elke sporter begeleid kan worden in elke fase van zijn of haar sportcarrière, besluit men.

.

Bron foto KNHS

]]>
/2014/01/nederlandse-topcoaches-ronden-opleiding-af/feed/ 0
Vijf Nederlandse en negen Belgische officials naar Wereldruiterspelen/2014/01/vijf-nederlandse-en-negen-belgische-officials-naar-wereldruiterspelen/ /2014/01/vijf-nederlandse-en-negen-belgische-officials-naar-wereldruiterspelen/#comments Tue, 28 Jan 2014 06:09:43 +0000 Laurens Van den Wijngaert /?p=40998 Vijf Nederlanders zijn op de Wereldruiterspelen van 23 augustus tot en met 7 september actief als official. Francis Verbeek maakt deel uit van het dressuur juryledenkorps, terwijl  Ghislain Fouarge deel uitmaakt van het Judges Supervisory Panel. Bij de para dressuur zal Hanneke Gerritsen actief zijn als jurylid. Raymond Grether zal als technisch gedelegeerde toezien bij de discipline reining en Gerrit Kraai fungeert als reserve jurylid bij de vierspannen.

Uiteraard doet de internationale paardensportfederatie (FEI) ook beroep op Belgen. Niet minder dan 9 Belgische officials zijn aangeduid. Voor de dressuursport zal Jacques Van Daele de rol van chief steward opnemen. Voor para-equestrian dressuur maakt KBRSF-commissielid Freddy Leyman deel uit van de ground jury en is Marc Urban van zijn kant dan weer aangeduid als technisch gedelegeerde. Twee leden van de KBRSF-mencommissie zullen als official aanwezig zijn: Richard Papens is technisch gedelegeerde en Jan Devaere zal dienst doen als chief steward.

Voor de discipline reining is KBRSF-commissielid Jeff Delaet aangeduid als Equipment Judge, terwijl Nick Cornelissens in het Franse Caen in actie zal komen als chief steward. De beroepscommissie telt eveneens twee Belgische afgevaardigden, meer bepaald Patrick Boelens voor jumping en VLP- & BCP-voorzitter Mark Wentein voor het mennen.

De volledige lijst van officials ziet er dan als volgt uit:

Springen:
President van de Ground Jury is Kim Morrison (CAN), zij wordt geassisteerd door David Distler (USA), René Billardon (FRA), Joao Moura (POR) en Bruno Laubscher (SUI). Technical Delegate is Jon Doney (GBR). Parcoursbouwer is  Frédéric Cottier (FRA) en Chief Steward Frances Triulzi (ITA) completeert het gezelschap.

Dressuur:
Voorzitter van de jury is Isabelle Judet (FRA) en de leden zijn  Elizabeth McMullen (CAN), Susan Hoevenaars (AUS), Stephen Clarke (GBR), Liselotte Fore (USA), Dietrich Plewa (GER), Francis Verbeek (NED). Reserve is Susanne Baarup (DEN). Het Judges Supervisory Panel bestaat uit Dieter Schüle (GER), Ghislain Fouarge (NED) en David Hunt (GBR). Maribel Alonso (FRA) is Technical Delegate en  Jacques van Daele (BEL) is Chief Steward.

Para-Equestrian Dressuur:
De voorzitter van de jury Anne Prain (FRA). Zij wordt geassisteerd door zeven Ground juryleden: Hanneke Gerritsen (NED), Freddy Leyman (BEL), Kjell Myhre (NOR), Marco Orsini (GER), Alison King (HKG), Eva Bachinger (AUT), Sarah Leitch (GBR). Reserve is Carlos Lopes (POR). Hoofd Classifier Sharyn Gregory (AUS) werkt samen met Classifier Chris Meaden (GBR), terwijl  Gabriella Walter (BRA) optreed als reserve Classifier. Marc Urban (BEL) is benoemd  tot Technical Delegate en wordt bijgestaan door  assistent Technical Delegate Juliet Whatley (GBR). Chris Porterfield (GBR) is Chief Steward.

Eventing:
President van de jury is Jury Gillian Rolton (AUS) en hij wordt bijgestaan door de Ground Jury leden Alain James (FRA) en Ernst Topp (GER). Alec Lochore (GBR) is benoemd als Technical Delegate en wordt bijgestaan door assistent Technical Delegate Ataide Pereira (BRA). Course Designer is Pierre Michelet (FRA).  Chief Steward Jürgen Petershagen (GER) completeert de officials voor Eventing.

Vierspannen:
Ground jury voorzitter  is Klaus Christ (GER), De overige juryleden zijn Andrew Counsell (GBR), Anne-Marie Turbe (FRA), Joaquin Medina (ESP), Pia Skar (DEN). Reserve jurylid is Gerrit Kraai (NED), Technical Delegate is Richard Papens (BEL) en de bouwer van de marathon is  Richard Nicoll (USA). Als Chief Steward is Jan Devaere (BEL) aangezocht.

Endurance:
Juryvoorzitter Denis Letartre (FRA) wordt bijgestaan door de Juryleden Mathilde Beaur (FRA), Elizabeth Huyghe (CHI), Ruth Carlson (CAN), Haider Zubi (JOR), John Robertson (GBR) en Ahmed Ali Al Hammadi (UAE). Technical Delegate is Elisabeth van Schelle (BRA), Course Designer is Jean Louis-Leclerc (FRA) en als Chief Steward is Derek Liebenberg (RSA) benoemd.

Reining:
De vijfhoofdige jury bestaat uit  voorzitter  Pierre Ouellet (ITA) en de leden Ricky le May (SWE), Sylvia Katschker (AUT), Rick Weaver (USA) en Maik Bartmann (GER). Zij worden bijgestaan dppr Technical Delegate Raymond Grether (NED), Equipment Judge Jeff Delaet (BEL) and Chief Steward Nick Cornellisen (BEL).

Voltige:
Voor de voltige zijn acht juryleden aangewezen. Zij staan onder leiding van voorzitter Véronique Girard (FRA). De leden zijn Helma Schwarzmann (GER), Susan Detol (USA), Pavla Krauspe (SVK), Anita Flamand-Prochaska (AUT), Karolina Wickholm (FIN), Elzbieta Dolinska (POL) en Anna Kull (SUI).  Technical Delegate is Erich Breiter (AUT) en Chief Steward is Sintje Klink (GER).

Appeal Committee:
The Appeal Committee bestaat uit voorzitter Ken Lalo (ISR) en de volgende acht leden: Springen – Patrick Boelens (BEL), Dressuur – Bernard Maurel (FRA), Para-Equestrian Dressage – Ulf Wilken (SWE), Eventing – Wayne Quarles (USA), Vierspannen – Mark Wentein (BEL), Endurance – Jean-Pierre Allegret (FRA), Reining – François Zürcher (SUI) en Voltige – Jean-Michel Pinel (FRA).

Medical Officer:
Dr. Peter Whitehead (GBR), die Venue Medical Manager was tijdens de Londense Olympische Spelen  en Paralympic Games, is benoemd tot voorzitter van het FEI Medical Committee tijdens de Alltech FEI World Equestrian Games 2014.

.

Bronnen KNHS KBRSF Equestro.be

]]>
/2014/01/vijf-nederlandse-en-negen-belgische-officials-naar-wereldruiterspelen/feed/ 0
Rondje Instructie mennen met Theo Timmerman/2014/01/rondje-instructie-mennen-met-theo-timmerman/ /2014/01/rondje-instructie-mennen-met-theo-timmerman/#comments Tue, 28 Jan 2014 05:45:33 +0000 Laurens Van den Wijngaert /?p=41005 Woensdag 5 maart verzorgt Nederlands én Europees Kampioen vierspannen Theo Timmerman een ‘Rondje Instructie’ mennen op het KNHS-centrum in het Nederlandse Ermelo.

Tijdens deze avond wordt Theo Timmerman bijgestaan door een gerenommeerd jurylid en gaan ze aan de hand van een aantal aanspanningen in op de dressuurjurering, zo meldt de KNHS. “Uiteraard rijdt Theo zelf een aantal van zijn prachtige paarden en komt naast de dressuur ook het rijden van de vaardigheid aan bod. De menner uit Putten zal de nodige tips en trucs geven”.

De avond wordt gehouden in de Willem-Alexanderhal van het KNHS-centrum en begint om 19.30 uur. De avond duurt tot 22.30 uur en de entree is € 15,- per persoon. Wil je de avond bijwonen dan kun je hier je toegangskaarten bestellen en via Ideal betalen. Heb je nog vragen? Mail dan naar accommodaties@knhs.nl

.

Bron KNHS Foto FEI

]]>
/2014/01/rondje-instructie-mennen-met-theo-timmerman/feed/ 0