CSI2* Lier: Pieter Devos klopt Kevin Staut in Grote Prijs

Pieter Devos

van der Vleuten wint kleine G.P.

Eerder verschenen: van der Vleuten 2de, Spits 3de in 2de GP qualifier (31 januari)

Van de ruim 60 starters in de 1m45 hoge Grote Prijs op het tweesterrenconcours in het Belgische Lier wisten 17 combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Slechts zes onder hen hielden ook in die jump-off de nul op het scorebord. De snelste onder hen was met een kleine twee seconden voorsprong de Belg Pieter Devos die aan boord van de twaalfjarige BWP-ruin Couscous van Orti (Nabab de Reve) de Franse topruiter Kevin Staut en diens in 2006 geboren Selle Français-merrie Sunday Top (Crown Z) naar de tweede plaats verwees. Derde werd de Belg Christophe Vanderhasselt in het zadel van Pin Up d’Hammer, hun elfjarige Selle Français-merrie uit Adelfos.

Volledige uitslag 1m45: klik hier.

In de vijf centimeters lager geplaatste kleine Grote Prijs moesten twee Belgen de duimen leggen voor Maikel van der Vleuten. Gezeten op de acht lentes tellende BWP-ruin Gantico was de Nederlander evenwel slechts een zuchtje van een honderdste van een seconde sneller dan de verdienstelijk springende Dirk Demeersman en de eveneens achtjarige sBs-merrie Artemise du Houssoit (Sherman Sitte), gevolgd door Niels Bruynseels met Fidalgo van het Leliehof (Nonstop).

Volledige uitslag 1m40: klik hier.

Noteren we verder nog dat ook op deze laatste springdag van het concours de in Lier doorgaans sterk springende Jeroen Appelen opnieuw een overwinning meepikte. Ditmaal aan boord van Andretti Z (Andiamo) was de Belg sneller dan Evie Buller en Jos Verlooy.

Volledige uitslag 1m30: klik hier.

.

Bron Equestro.be

Deel dit met je vrienden via:
  • email
  • PDF
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • RSS

Nog interessant leesvoer:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Jumping, Paardensport

Reacties op/via Facebook:

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

Powered by Facebook Like Button plugin for WordPress