Vijf Nederlandse en negen Belgische officials naar Wereldruiterspelen

Vijf Nederlanders zijn op de Wereldruiterspelen van 23 augustus tot en met 7 september actief als official. Francis Verbeek maakt deel uit van het dressuur juryledenkorps, terwijl  Ghislain Fouarge deel uitmaakt van het Judges Supervisory Panel. Bij de para dressuur zal Hanneke Gerritsen actief zijn als jurylid. Raymond Grether zal als technisch gedelegeerde toezien bij de discipline reining en Gerrit Kraai fungeert als reserve jurylid bij de vierspannen.

Uiteraard doet de internationale paardensportfederatie (FEI) ook beroep op Belgen. Niet minder dan 9 Belgische officials zijn aangeduid. Voor de dressuursport zal Jacques Van Daele de rol van chief steward opnemen. Voor para-equestrian dressuur maakt KBRSF-commissielid Freddy Leyman deel uit van de ground jury en is Marc Urban van zijn kant dan weer aangeduid als technisch gedelegeerde. Twee leden van de KBRSF-mencommissie zullen als official aanwezig zijn: Richard Papens is technisch gedelegeerde en Jan Devaere zal dienst doen als chief steward.

Voor de discipline reining is KBRSF-commissielid Jeff Delaet aangeduid als Equipment Judge, terwijl Nick Cornelissens in het Franse Caen in actie zal komen als chief steward. De beroepscommissie telt eveneens twee Belgische afgevaardigden, meer bepaald Patrick Boelens voor jumping en VLP- & BCP-voorzitter Mark Wentein voor het mennen.

De volledige lijst van officials ziet er dan als volgt uit:

Springen:
President van de Ground Jury is Kim Morrison (CAN), zij wordt geassisteerd door David Distler (USA), René Billardon (FRA), Joao Moura (POR) en Bruno Laubscher (SUI). Technical Delegate is Jon Doney (GBR). Parcoursbouwer is  Frédéric Cottier (FRA) en Chief Steward Frances Triulzi (ITA) completeert het gezelschap.

Dressuur:
Voorzitter van de jury is Isabelle Judet (FRA) en de leden zijn  Elizabeth McMullen (CAN), Susan Hoevenaars (AUS), Stephen Clarke (GBR), Liselotte Fore (USA), Dietrich Plewa (GER), Francis Verbeek (NED). Reserve is Susanne Baarup (DEN). Het Judges Supervisory Panel bestaat uit Dieter Schüle (GER), Ghislain Fouarge (NED) en David Hunt (GBR). Maribel Alonso (FRA) is Technical Delegate en  Jacques van Daele (BEL) is Chief Steward.

Para-Equestrian Dressuur:
De voorzitter van de jury Anne Prain (FRA). Zij wordt geassisteerd door zeven Ground juryleden: Hanneke Gerritsen (NED), Freddy Leyman (BEL), Kjell Myhre (NOR), Marco Orsini (GER), Alison King (HKG), Eva Bachinger (AUT), Sarah Leitch (GBR). Reserve is Carlos Lopes (POR). Hoofd Classifier Sharyn Gregory (AUS) werkt samen met Classifier Chris Meaden (GBR), terwijl  Gabriella Walter (BRA) optreed als reserve Classifier. Marc Urban (BEL) is benoemd  tot Technical Delegate en wordt bijgestaan door  assistent Technical Delegate Juliet Whatley (GBR). Chris Porterfield (GBR) is Chief Steward.

Eventing:
President van de jury is Jury Gillian Rolton (AUS) en hij wordt bijgestaan door de Ground Jury leden Alain James (FRA) en Ernst Topp (GER). Alec Lochore (GBR) is benoemd als Technical Delegate en wordt bijgestaan door assistent Technical Delegate Ataide Pereira (BRA). Course Designer is Pierre Michelet (FRA).  Chief Steward Jürgen Petershagen (GER) completeert de officials voor Eventing.

Vierspannen:
Ground jury voorzitter  is Klaus Christ (GER), De overige juryleden zijn Andrew Counsell (GBR), Anne-Marie Turbe (FRA), Joaquin Medina (ESP), Pia Skar (DEN). Reserve jurylid is Gerrit Kraai (NED), Technical Delegate is Richard Papens (BEL) en de bouwer van de marathon is  Richard Nicoll (USA). Als Chief Steward is Jan Devaere (BEL) aangezocht.

Endurance:
Juryvoorzitter Denis Letartre (FRA) wordt bijgestaan door de Juryleden Mathilde Beaur (FRA), Elizabeth Huyghe (CHI), Ruth Carlson (CAN), Haider Zubi (JOR), John Robertson (GBR) en Ahmed Ali Al Hammadi (UAE). Technical Delegate is Elisabeth van Schelle (BRA), Course Designer is Jean Louis-Leclerc (FRA) en als Chief Steward is Derek Liebenberg (RSA) benoemd.

Reining:
De vijfhoofdige jury bestaat uit  voorzitter  Pierre Ouellet (ITA) en de leden Ricky le May (SWE), Sylvia Katschker (AUT), Rick Weaver (USA) en Maik Bartmann (GER). Zij worden bijgestaan dppr Technical Delegate Raymond Grether (NED), Equipment Judge Jeff Delaet (BEL) and Chief Steward Nick Cornellisen (BEL).

Voltige:
Voor de voltige zijn acht juryleden aangewezen. Zij staan onder leiding van voorzitter Véronique Girard (FRA). De leden zijn Helma Schwarzmann (GER), Susan Detol (USA), Pavla Krauspe (SVK), Anita Flamand-Prochaska (AUT), Karolina Wickholm (FIN), Elzbieta Dolinska (POL) en Anna Kull (SUI).  Technical Delegate is Erich Breiter (AUT) en Chief Steward is Sintje Klink (GER).

Appeal Committee:
The Appeal Committee bestaat uit voorzitter Ken Lalo (ISR) en de volgende acht leden: Springen – Patrick Boelens (BEL), Dressuur – Bernard Maurel (FRA), Para-Equestrian Dressage – Ulf Wilken (SWE), Eventing – Wayne Quarles (USA), Vierspannen – Mark Wentein (BEL), Endurance – Jean-Pierre Allegret (FRA), Reining – François Zürcher (SUI) en Voltige – Jean-Michel Pinel (FRA).

Medical Officer:
Dr. Peter Whitehead (GBR), die Venue Medical Manager was tijdens de Londense Olympische Spelen  en Paralympic Games, is benoemd tot voorzitter van het FEI Medical Committee tijdens de Alltech FEI World Equestrian Games 2014.

.

Bronnen KNHS KBRSF Equestro.be

Deel dit met je vrienden via:
  • email
  • PDF
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • RSS

Nog interessant leesvoer:

Tags: , , , , ,

Category: Diversen, Paardensport

Reacties op/via Facebook:

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

Powered by Facebook Like Button plugin for WordPress