Opnieuw een Belgisch kampioenschap mennen in 2014

Goed nieuws voor de Belgische mensport, dixit de Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie (KBRSF). Want terwijl vorig jaar de organisator in Elsegem na toewijzing op de kalendervergadering uiteindelijk dan toch niet het Belgisch kampioenschap wou organiseren en de kampioenstitel noodgedwongen werd toegekend op basis van een regelmatigheidscriterium, vindt dit jaar opnieuw een B.K. plaats.

Mark Wentein, voorzitter van de Vlaamse Liga Paardensport, had eind vorig jaar een gesprek met Wim Heylen, de voorzitter van de Kempische Marathon Menners. Zij organiseerden met succes het laatste echte Belgisch kampioenschap in Booischot, in 2012. Na intense onderhandelingen, zo beweert de KBRSF, kon een compromis gevonden worden en gaf Wim Heylen zijn ja-woord om opnieuw een nationaal kampioenschap te organiseren.

Gezien het Belgisch kampioenschap over drie wedstrijddagen verloopt met ruim 100 deelnemers voor dressuur, marathon en kegelrijden, opteerde de club om dit te organiseren tijdens het weekend van 15 augustus. Die datum was evenwel in een eerdere kalendervergadering toegewezen aan Bornem (Schelderuiters) voor een CAN. Na besprekingen tussen beide clubs en de VLP, bleef Bornem bij zijn gekozen datum. “Na wijs beraad beslisten de KMM (Kempische Marathonmenners) om het kampioenschap dan maar te organiseren op een vrije kalenderdatum: de week voor CAN Bornem op 8-9-10 augustus 2014″, dixit KBRSF.

Dit jaar belooft een goed wedstrijdjaar te worden, zo stelt men. “Tal van andere organisatoren hebben ook een nieuwe wedstrijd op de nationale kalender gezet. Het aantal wedstrijden stijgt en voor het eerst sedert jaren, zal in België ook een internationale menwedstrijd doorgaan, met name in Gesves”.

.

Bron KBRSF, tekstbewerking Equestro.be

Deel dit met je vrienden via:
  • email
  • PDF
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • RSS

Nog interessant leesvoer:

Tags: , , , , ,

Category: Mennen, Paardensport

Reacties op/via Facebook:

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

Powered by Facebook Like Button plugin for WordPress