Leerzame trainingsdag voor ponyruiters op KNHS-centrum

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) organiseert op woensdag 19 februari een leerzame dag voor ponyruiters, zo luidt het. Je kunt een workshop “Mentale training” volgen van sportpsychologe Sanne Beijerman. Of je zet er de puntjes op de i tijdens de proefgerichte training van nationaal dressuurjurylid Monique Peutz. “Maar je kunt ook lekker genieten op het mooie terrein van het KNHS-centrum tijdens een eventingles”, aldus de organisatie.

Mentale training
“Ben je snel afgeleid of ben je te geconcentreerd? Heb je last van zenuwen voor of tijdens de wedstrijd? Loopt je pony thuis veel fijner dan op de wedstrijd? En wil je toch graag goed presteren? Dan is deze workshop iets voor jou!” Het is best moeilijk voor jonge ruiters en amazones om optimaal te presteren op een wedstrijd, geeft de KNHS ruiterlijk toe.

“Vaak zorgen spanning of andere omstandigheden ervoor dat het net niet zo goed lukt als thuis”. Wel nu, dressuuramazone, instructrice en sportpsychologe Sanne Beijerman verzorgt op woensdagmiddag 19 februari speciaal voor ponyruiters dan ook een workshop mentale training. In deze interactieve workshop gaat Sanne Beijerman aan het werk met mentale thema’s: spanning, presteren met een pony, doelen stellen, aandacht en concentratie bewaren. Door middel van oefeningen en een spelelement worden ook de wat jongere deelnemers actief in de workshop betrokken.

De kosten voor de workshop bedragen € 15,- per persoon en is toegankelijk voor ponyruiters en hun ouders.

Proefgerichte training
“Ben je een fanatieke ruiter die graag beter wil presteren in de dressuurring? Geef je dan snel op voor de proefgerichte training. Nationaal jurylid Monique Peutz wil je graag helpen!” Iedere combinatie rijdt een proef die opgenomen wordt door je eigen begeleider. Tijdens de proef zal de jury de op- en aanmerkingen inspreken en na afloop van de proef kan gewerkt worden aan de verbeteringspunten. De training duurt 20 minuten en is erg leerzaam voor ponyruiters die graag goed willen presteren in de dressuurring. De kosten bedragen € 20,- per combinatie.

Eventingtraining
Op het KNHS-centrum ligt een mooi aangelegd eventingterrein met diverse vaste hindernissen. Je kunt oefenen op de steeplebaan, mooie waterpartij, leuke brug, diverse heggen, een wal en piano. Nieuw dit jaar zijn de flexibele hindernissen van 90 en 70 cm. die op verschillende plaatsen in het terrein geplaatst kunnen worden. Door de flexibele hindernissen kunnen alle ponyruiters deelnemen aan deze leuke les.

De eventingtraining wordt gegeven door Marijke de Geus en Ronald Koopman. De training duurt een uur en de groepen bestaan uit maximaal 5 combinaties. Ruiters moeten een correct trainingstenue, bodyprotector en een veiligheidshelm te dragen. De kosten bedragen € 10,- per combinatie.

Wil jij er op 19 februari bij zijn? Meld je dan snel aan via de website! Klik hier om je aan te melden en via iDEAL te betalen. Heb je nog vragen? Mail dan naar accommodaties@knhs.nl.

.

Bron KNHS

Deel dit met je vrienden via:
  • email
  • PDF
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • RSS

Nog interessant leesvoer:

Tags: , , , , , ,

Category: Diversen, Hobby, Paardensport

Reacties op/via Facebook:

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

Powered by Facebook Like Button plugin for WordPress