CDIW Amsterdam: Valegro klopt alvast Undercover in Grand Prix

Edward Gal met Glock's Undercover

Met gisteren de eerste dag van Jumping Amsterdam gereserveerd voor jong Nederlands spring- en dressuurtalent, stond deze middag het eerste onderdeel op het internationaal programma van wat velen beschouwen als een boeiende tweestrijd, meer bepaald tussen de tenoren Dujardin en Gal oftewel Valegro en Undercover. Zeker na wat beide combinaties eind vorig jaar in Londen toonden: de eerste oppermachtig en de tweede met erg veel progressie stap voor stap naderend.

En ook al zette de Nederlander – die eerder weergaloze naam en faam maakte in de wereld en omliggende straten, in het zadel van Totilas – Edward Gal met z’n in 2001 uit Ferro x Donnerhall geboren KWPN-ruin alles op alles, toch moest hij in de Grand Prix z’n meerdere nog erkennen in het Britse-Nederlandse duo Dujardin-Valegro. De jury die het tenminste wel roerend eens was over de eerste twee podiumplaatsen, bedankte Charlotte en haar 12 lentes tellende KWPN-ruin uit Negro x Gershwin met een totaalscore van 85,820% en Edward Gal met Glock’s Undercover met een totaal van 81,860%. Twee resultaten waarbij de daaropvolgende 3de en 4de stek ietwat verbleekten, zij het nochtans ingenomen door niet van de minsten, meer bepaald de Duitse Isabell Werth met Don Johnson FRH (Don Frederico) (75,940%) en de Deense Anna Kasprzak met Donnperignon (Donnerhall) (73,980%).

Gals partner, Hans Peter Minderhoud, sprokkelde tezamen met die andere parel van de Oostenrijkse wapenfabrikant, de in 2000 uit Rohdiamant x Grundstein II geboren Oldenburgse hengst Romanov 73,440% bij elkaar, goed voor de 6de plaats. Met 72,420% volgt zijn landgenoot Patrick van der Meer en Uzzo (Lancet) hen op de voet.

Volledige uitslag Grand Prix: klik hier.

.

Bron Equestro.be / Foto Kit Houghton

Deel dit met je vrienden via:
  • email
  • PDF
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • RSS

Nog interessant leesvoer:

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: Dressuur, Paardensport

Reacties op/via Facebook:

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

Powered by Facebook Like Button plugin for WordPress