Angelique Hoorn’s Hascal is niet meer

Angelique Hoorn

Op de leeftijd van 25 jaar heeft Angelique Hoorn gisteren haar voormalig toppaard Hascal moeten laten inslapen, zo meldt onder andere de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). “Zijn leeftijd begon hem steeds meer parten te spelen en op een bepaald moment moet je je verantwoordelijkheid nemen en niet langer weglopen voor moeilijk besluit”, liet Angelique optekenen.

De zoon van Wisconsin maakte met de Nederlandse amazone deel uit van het Oranje team dat aan de start verscheen van het Europees kampioenschap in Arnhem in 2001. Eerder dat jaar waren ze Nederlands kampioen geworden. In 2002 ging de combinatie van start op het wereldkampioenschap in Jerez de la Frontera, nadat ze eerder dat jaar als tweede in het Nederlands kampioenschap waren geëindigd.

Als Young Rider werd Angelique met Hascal in 1996 derde op het E.K. in Klagenfurt. Hoorn en Hascal gingen daarnaast verschillende malen van start in landenwedstrijden en Grote Prijzen. Zo maakten zij in 2000 deel uit van het winnende team in La Baule, om daar twee jaar later de Grote Prijs te winnen.

In Engeland boekte Angelique met Hascal één van hun mooiste overwinningen: de prestigieuze Queens Cup in Hickstead. Hascal werd gefokt door Bertus Hoorn, een oom van Angelique en zij brengt nu Zascal in de sport uit, die dezelfde moeder heeft als Hascal.

.

Bron KNHS

Deel dit met je vrienden via:
  • email
  • PDF
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • RSS

Nog interessant leesvoer:

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Jumping, Paardensport

Reacties op/via Facebook:

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

Powered by Facebook Like Button plugin for WordPress