Nederlandse wedstrijdkalender eventing uitgebreid : Equestro

Nederlandse wedstrijdkalender eventing uitgebreid

“Nieuwe initiatieven geven organisatoren eventingwedstrijden meer zekerheid”

Op de Nederlandse wedstrijdkalender eventing 2014 zijn zes nieuwe wedstrijden opgenomen, zo meldt de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). “Het aantal starts op eventingwedstrijden groeide dit jaar met 14 procent, de uitbreiding van de wedstrijden is welkom. In de goed bezochte vergadering voor organisatoren van eventingwedstrijden werden initiatieven gelanceerd die helpen de eventingsport nog mooier te maken: een eigen accountmanager eventing, het eventingforum, een collectieve verzekering en een checklist die voorafgaand aan de wedstrijd door parcoursbouwer, organisatie en technisch afgevaardigde getekend wordt”.

“We zijn samen de KNHS en hebben allemaal hetzelfde doel: de eventingsport nog mooier maken. Met een groei van bijna 14 procent meer starts het afgelopen jaar is eventing de snelst groeiende paardensportdiscipline. De groei zet zich door en dat is een mooie ontwikkeling. Volgend jaar stijgt het aantal wedstrijden naar 39 en komen er drie internationale wedstrijden bij”, opende directeur John Bierling de vergadering.

“Afgelopen seizoen registreerden we 8.260 starts, 5.766 bij de paarden, 1.669 ponystarts en 625 internationaal. De grootste toename zien we in de klasse B en L paarden met bijna duizend starts meer dan in 2012. Wachtlijsten zijn er in de lagere klassen bij de pony’s. We doen dan ook een beroep op de organisatoren om voor deze groep meer crossen te bouwen” vertelde Gert Naber.

‘KNHS dichterbij’ is het idee achter de nieuwe structuur waarin de paardensporter meer centraal komt te staan. Voor eventing een prachtige kans om het forum te bemensen met specialisten en personen met een eventinghart die sport nog mooier en beter willen maken. “Aan het forum voegen we in de persoon van Gert Naber een KNHS-accountmanager toe en het forum wordt geadviseerd door een technische commissie waarin de bondscoaches zitting hebben. Het forum besluit zelf over reglementen. Meld je aan bij je regio als je je hier geroepen toe voelt en de eventingsport verder wilt laten groeien”, riep Willem Luiten, manager wedstrijdsport, de vergadering op.

“We zijn volop bezig om in te spelen op de ontwikkelingen van eventing. We maken een Facebookpagina voor hinderniscontroleurs, waarop ze hun ervaringen kunnen delen en we instructie hebben staan. Begin januari starten we een cursus voor crossbouwers en komend voorjaar gaan we het traject in om juryleden op te leiden voor een functie bij de FEI. In 2014 voeren we een checklist in waarmee al tijdens het bouwen aan een wedstrijd gewerkt wordt en die drie dagen voorafgaand aan een wedstrijd door de organisatie, de parcoursbouwer en de technisch afgevaardigde getekend gaat worden. De lijst is een ondersteuning om te zien of het sportieve programma optimaal geregeld is. En als het onverhoopt een keer misgaat is er een calamiteitennummer waar de organisatie door de KNHS te woord wordt gestaan”.

Een onderdeel van de vergadering ging over verzekeringen. Vorige week heeft de KNHS met verzekeraars, waaronder Meeús die optreedt als adviseur een collectieve verzekering afgesloten waar organisatoren vrijwillig aan mee doen. “De sport is op de goede weg, er zijn wachtlijsten en prachtige wedstrijden”, betoogde bestuurslid Max Bentum. “Officials zijn goed verzekerd en ook voor organisatoren is een goede verzekering beschikbaar. De KNHS heeft een deal gesloten met verzekeraars, waardoor we voor iedere organisatie een goed verzekering kunnen aanbieden”.

De kalendervergadering werd afgesloten met de bekendmaking dat Barchem volgend jaar het KNHS kampioenschap mag organiseren, voor de pony’s is Leidschendam voor de derde keer op rij de locatie voor kampioenschap en ook de andere kampioenschappen blijven ongewijzigd in Boekelo (senioren), Varsseveld (CIC* en CIC**) en Renswoude (jeugd).

.

Bron KNHS

Deel dit met je vrienden via:
  • email
  • PDF
  • Print
  • Hyves
  • LinkedIn
  • RSS

Nog interessant leesvoer:

Tags: , , , , , ,

Category: Eventing, Paardensport

Reacties op/via Facebook:

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

Powered by Facebook Like Button plugin for WordPress